folklor-mania.com
   Főoldal Arspoetikám  | Kapcsolat   
Kategóriák
FOLKLOR VISELET->
ÚJKÉSZITÉSŰ FOLKLOR RUHÁZAT
KALOTASZEGI KÖTÉNY
KALOTASZEGI SZOKNYA
MELLÉNY
ANTIK RUHÁK
VINTAGE STÍLUS
KÉZIMUNKA
CSIPKE
BABÁK
KELLÉKEK & KIEGÉSZITŐK
EGYÉB
Nyelvek
Magyar Angol N
Gyorskeresés
 
Ide kell beírni a keresett cikk nevét.
Összetett keresés
 
Információk
Kapcsolat
 
Facebook
Facebook
 
Ajánld ezt az oldalt ismerőseidnek:
Facebook
Twitter
Iwiw
Startlap
Google Bookmark
 
 
© 2010 osCommerce Fejlesztő: oscommerce.hu
Arspoetikám Arspoetikám

Tisztelt Látogató!

Egy nem mindennapi folklor és vintage ruházati gyűjtemény válogatott töredékét szeretném, szerettem volna a folklor-mania.com a  honlapomon megjeleniteni.
Olyan népművészeti, illetve vintage ruházati ritkaságokat, ruhákat, ruházatot, öltözeteket mutatok és kinálok itt, melyek ma már szinte elérhetetlenek.
Remélem, hogy honlapom megtekintésével rövidesen Ön is meggyőződhet arról, hogy érdemes volt eme  egyedülállóan értékes, és kiemelkedő művészi folklór gyüjteményt mind összeállitani, mind pedig megtekinteni. Reményeim szerint egy-egy darab méltó kezekbe fog kerülni.
Az a cél vezetett, hogy az itt bemutatott különleges  alkotások olyanokhoz kerüljenek, akik értékelik, elismerik, és megóvják e becses darabokat a jövő generációi számára, akiknek legalább akkora esztétikai élményt nyújt ezen tárgyak birtoklása és gyűjtése, mint nekem.
Korán szinte mániámmá vált e varázslatos öltözetek felkutatása, begyűjtése, szinte szenvedéllyel és szeretettel fordultam a Kárpát-medencei magyar népviselet, a dédanyáink és nagymamáink legszebb éveit idéző csodás csipkék felé, csodáltam és gyűjtöttem a selyemből, bársonyból kidolgozott ruhákat, a  rajtuk a számtalan öltésből összeálló hímzések és gyöngyös szalagok szinte megbabonáztak szépségükkel.

Mindig is lelkesen és kellő tisztelettel tekintettem a letünt idők mestereinek, népművészeinek, alkotóinak munkáira, melyek  - túlzás nélkül állithatom – a magyar alkotó tehetség szivet-lelket melegitő, gyönyörű termékei.
Évtizedeken keresztül folyt  - falusi vásárokon, családoknál, ócskapiacokon - a gyűjtőmunka, melynek  eredményeképpen többezer művészi tárgyat sikerült megmenteni. Nemcsak azért vettem meg valamit, mert megtetszett, hanem értékmentés, érték átmentés is vezetett, hogy az alkotások el ne pusztuljanak egy olyan technikai, „modern” korban, mely nemigazán fordult e remekművek felé.

Ennek a különleges vonzódásnak, és a sokéves szorgos és céltudatos gyűjtésnek eredményeképpen sikerült megőrizni, és most Ön elé tárni e gyűjtemény egyes darabjait.
Reméljük, hogy összeállitásunk, kínálatunk megtekintése során  egy-egy alkotás, ruhaköltemény megnyeri tetszését, és akár vásárlóink között is üdvözölhetjük.

Török Erzsébet
magángyűjtemény tulajdonos

Folytatás
  2017 december 11, hétfő